N-spoor.com

verslagen index-pagina

familiepark Nienoord


Op deze pagina treft u een korte beschrijving van het getoonde verslag, klik op de bijgeplaatste foto of link om het verslag van uw keuze te starten.
Verslag doorgangskamp Westerbork 2010, Tweede Wereldoorlog, dit nooit meer

29 juni 2010. Tijdens mijn vakantie in Stadskanaal (Groningen) heb ik een uitstap gedaan naar voormalig concentratiekamp Westerbork.

Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er veel mensen, vooral Joden naar concentratiekampen in Oost Europa afgevoerd.

In het verslag vindt u de beleving van deze dag, alsmede de geschiedenis van dit nare kamp. Dit verslag valt niet in de positieve categorie van spoor.
Deze pagina is aangevuld met een fotoalbum van kamp Westerbork in 2010.Verslag Sporen naar het verleden 2010, SGB Goes

13 mei 2010, Hemelvaartsdag. Voor railmusea in Nederland betekent dit stoomtreinactiedag.

De stichting SGB (Stoomtrein Goes-Borsele) beschikt over een ruim opgezet museum, met o.a. rangeerterrein, goederenloods, seinhuis, locloods en het oude tramlijntje richting Kwadendamme en Hoedekenskerke waarop tractie plaatsvindt.

In het verslag vindt u de beleving van deze dag, aangevuld met foto's en film.Verslag 100e stationsalbum op N-spoor.com

December 2009. Het 100e station dat ik gefotografeert heb voor deze site staat online.

Op N-spoor.com is een groot en uitgebreid fotoalbum met aanvullende informatie over stations in Nederland te vinden. De foto's en informatie over de stations staan niet in dit verslag, deze kan u bereiken door hier te drukken.

Het verslag is een klein verslag over het idee, de uitvoering en de "hoofdrolspelers" bij de uitvoering van de reizen naar en op deze stations met vooral foto's anders dan stationsfoto's.Verslag familiepark Nienoord

Van 2 t/m 5 augustus 2009 had ik een trekkershut gehuurd op familiepark Nienoord, dit familiepark in Leek (groningen) is grotendeels ingericht voor de jonge (en zeker ook oudere..) spoorliefhebber.

Tijdens mijn verblijf heb ik ook nog een aantal stations in noord Groningen en oost Friesland bezocht. Klik hier om naar het verslag te gaan.

einde paginaNaar begin van deze pagina

© 2009-2011 www.n-spoor.com