N-spoor.com

Webmaster: Wilco Mierop


Wilco Mierop

Wilco Mierop

De afbeelding hiernaast is van mij: Wilco mierop, bouwjaar 1974, geboren en woonachtig in Dordrecht. Tjonge.... een stukje over mezelf, waar begin ik....?


Dagelijkse bezigheden

In het dagelijks leven ben ik part-time aan het werk als begeleider in de psychiatrie.Zera Ik woon in een eengezinswoning en ben daar veel te vinden met Zera, mijn hond, een Duitse herder. Samen vinden we het leuk om in de tuin te klussen, en om en in het huis allerlei klussen te doen. Verder ben ik lid van een drumband/boerenkapel, waar ik de overslag (grote trom)speel. Kijk ook eens bij de valse noten.

Voor een uitgebreider stuk over mezelf verwijs ik je graag naar de pagina hobby's


(Klik voor meer info over Wilco op hobby's)
In den beginne...

Het gebeurde toen ik 4 jaar was, we waren in het centrum van Dordrecht. In het warenhuis Linders (waar tegenwoordig onder andere de Scapino en McDonalds uitbaten) kreeg ik mijn eerste startset. Het was een klein ovaal met een transformator, stoomlocomotiefje en 3 goederenwagons van Minitrix. Dit was het moment dat ik aangestoken werd door het treinvirus, zowel het modelspoor als het grote voorbeeld.

Overal waar ik met vakantie-, een dagje uit- of op doorreis was, moest er even naar het station gekeken worden, een modelbouwwinkel bezocht worden, of was er misschien een spoormuseum in de buurt? Ja, de mensen om me heen hebben heel wat te verduren gehad, en hebben wat uren/dagen met mij rondgelopen op en rond spooremplacementen.

Vanaf het eerste startset dat ik van mijn ouders kreeg, tot aan mijn pubertijd, groeide de geboren hobby gestaag uit. Een wisseltje hier, een treinstel daar, en dit allemaal in spoor-n. Van mijn 14e tot ongeveer 21e jaar heeft de hobby door puberale redenen (zoals bij vele anderen...) in de ijskast gestaan Hierna wakkerde de hunkering naar de modelbouw weer helemaal op. Mijn collectie is door de jaren heen uitgegroeid, tot een volwassen verzameling. Waar het in het begin alleen maar om zoveel mogelijk spoor ging, is het spoorplan helemaal aangekleed tot in realistische diorama's, waarin juist de werkelijkheid nabootsen het belangrijkste is.

Overig

De komende periode zal ik verder vertellen over mijn hobby. Verdeeld over de pagina's plaats ik onder andere foto's van treinen, stations, projecten, mijn verzameling modelbouw, maar ook foto's uit de oude doos.Voor verdere informatie over de webmaster (buiten spooractiviteiten) verwijs ik u door naar de pagina hobby's optreden in Rotterdam 2008

Doodlopend spoorNaar overige hobby's
Naar begin van deze pagina
© 2009-2011 www.n-spoor.com